lördag 22 december 2007

På väg till Bangkok!

Nu har vi gjort vår sista kväll på Poseidon. Och för oss är det verkligen den sista. Poseidon är inte vår grej. Gillar man ett litet utrymme (en trabungalow) med en dusch och toa som är allt i ett med enbart kallvatten. Gillar man ödsligheten vid stranden och att det är väldigt enskildt/avskilt, då har man kommit rätt, men det är helt klart inte våran grej. På samma strand bara några hundra meter bort hittade jag den anläggning vi kommer att vara på om vi återkommer till Khao Lak. :-) Några avslutade bilder från kvällen. Promenaden till restaurangen på kvällen är i och för sig mysig, men det räcker inte.Måste ända tillägga att maten har varit bra på restaurangen. Dyrare än i södra Phuket som vi besökte veckan innan vi kom till Poseidon, men kan inte jämfora mot övriga delar av landet. Priserna var ändå helt ok.Ett tips; öl på stranden (vid ett stalle jag besokte) kostade bara 40 bath, för en burk chang, och det kostar 65 bath for en flaska pa restaurangen! Kan vara bra att ha med sig! ;-)
Nu bär det av till Bangkok!




5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vad hette hotellet som låg på samma strand som Poseidon?
Är stranden utanför fin (antar att det INTE är i närheten av Similan, men..)? Känner mig lite osäker hur vi ska göra med ev boende där nämligen. Låter som det var väldigt öde!

Underbara bilder från Similan!
Mvh /Annis

Micke&Leena sa...

Hej Annis! Nu får du inte bli orolig, det är många som återvänder till Poseidon för att de trivs. Det är inget svårt att ta sig till samhället och det finns även vespa att hyra på Poseidon. (Sen är samhället inte så stort.) Och på stranden finns det några som hyr ut nån solstol, det är bara att vandra bortåt på den stora stranden, och det finns några ställen som säljer dricka och mat och erbjuder massage. Men jag och Leena konstaterar att det är inte helt och hållet vår grej.
Jag gick förbi en anläggning jag inte såg nått namn på och det som låg i slutet på stranden, eller början om man så vill hette Emerald. http://www.khaolakemeraldresort.com
Fast där bor man nog inte så många nätter, det är dyrt! Det var mer ett uttryck av vad jag gillar! ;-)
Vi kom från en mycket bekvämt boende från veckan innan så kontrasten blev rätt stor... Ge det en chans, ni kan stortrivas!
Om inte annat så spar man många sköna kronor på boende på Poseidon.

Ska ni ut på Similanturen? Den kommer vara fantastisk! /Mikael

Admin sa...

Oj... En del - som ni och vi - vill gärna ha det bekvämt och luftkonditionerat ;-) Men snorklingen var bra har jag förstått, om inte annat var bilderna fantastiska!

Micke&Leena sa...

Ja och ja! :-)

Thailand sa...

Ni verkar haft en trevlig resa i Thailand! :-)