måndag 3 december 2007

Det finns inga bankomater

"Cash is king" gäller här! En sak som är bra att känna till, vilket vi gjorde, är att det inte går att ta ut pengar i Myanmar. Det går heller inte att betala med kort som vi är vana vid från Sverige. Vissa hotell tar kort men med en 4-5% avgift. Hotellen vi bodde på tog betalt i dollar.
Så det gäller att ha med sig dollar. En viss del växlas lämpligen på stan. Det går att handla på sina håll med dollar men det är vanligen billigare att handla med den inhemska valutan kyat.
Det går att växla på flygplatsen men det är en mycket sämre kurs där. Det finns vissa utvalda och godkända växlingskontor på stan. Används lämpligen även om det kommer många förfrågningar från välvilliga; "change?"

TV och telefon är inte var mans egendom här. Mobiltelefoner börjar komma mer och mer. Den som har en mobil och! ett abonnemang visar gärna att han eller hon har en mobil. Landet är som Sverige var för 15-20 år sedan när det gäller att visa upp sin mobil och tala på de mest olämpliga platser. Störande? Jo, men vadå? Jag har ju faktiskt en mobil och måååste tala i den! :-)
Har man ingen telefon alls, vilket inte är ovanligt, så går man till en telefonstation.




Diverse bilder från en marknad.

Det finns ju en del som gillar att posera. Hon kallade på Tobbes och min uppmärksamhet för att vi skulle fota, och det gjorde vi ju snällt. :-)







Den stora pagodan i Yangon.

Inga kommentarer: