tisdag 4 december 2007

Besöker byn Della

Här är vi på väg till en by som ligger på andra sidan floden knappt 10 minuter från Yangon. På båten flockas barnen runt oss, de säljer smågodis och cigaretter m.m. När jag tog fram kameran ville några av barnen gärna vara med. Efter någon minut så blev vi uppbjudna till övre däck och fick sitta hos kapten.


En anna båt på samma flod.
Man fraktar det som behöver fraktas över floden. En cykel full med kycklingar och/eller hönor var bara ett av alla paket som vi såg.

Här ser ni en bild på en brunn som bla EU varit med om att gräva. Vi såg flera sådana men tydligen så sinar de så att vatten måste hämtas från en plats i byn. Det blir en bra bit för många att gå.

Det öppnar för all del en marknad. Man köper vatten från någon av vattenbärarna/säljarna.

Vattnet här är som ni ser grönt. Det är kvar efter monsunen. När det regnar som värst når vattnet upp genom golvet i bostaden. Ja, föreställ er själva hur det är...

Trots bybornas situation mötte vi trevliga, vänliga och nyfikna människor hela tiden. Och barn är barn vart man än kommer.


Vi åkte cykeltaxi runt i byn. "Min" kille fick jobba en del. Ett litet probelm var att sitsen inte var gjord för en fullfuxen nordbo. Satt på ena stålramen, det kändes i flera dagar.

3 kommentarer:

Coccinella sa...

Haha jo dom är nog inte vana vid oss jättar.Men mor din berätta att dom alltid tyckt att tobias är så stor o ståtlig men nu visste dom hur en riktig karl såg ut=)

Admin sa...

Va kul att få se lite från Burma! Jättebra bilder kära grannar ;-)

Micke&Leena sa...

Japp, nu har dom sett en riktig karl.

Mer bilder kommer.